ترکیه باردیگر چشم‌هایش را خواهد بست!

- ۱۰ حوت ۱۳۹۴

ترکیه سال گذشته چشم خود را به روی ۸۵۰ هزار نفری بست که به کمک قاچاقبران از طریق این کشور خود را به یونان رساندند و راه اروپا را پیش گرفتند. حالا ترکیه اقداماتی را برای مقابله با قاچاقبران روی دست گرفته است.
به گزارش دویچه وله، از هنگامی که ترکیه با اتحادیه اروپا در ماه نوامبر روی مسئله کاهش پناهجویان توافق کرد، این کشور مبارزه با قاچاقبران را تشدید کرده است. ترکیه در این راستا گزمه های دریایی خود را افزایش داده، هزاران تن را پیش از عبور از دریا بازداشت کرده، گروه های قاچاقبر را متلاشی نموده و به کارگاه های سازنده واسکت نجات هجوم برده است.
در مقابل کاهش موج پناهجویان، ترکیه از اتحادیه اروپا ۳ میلیارد یورو دریافت می کند و امتیازاتی را بر سر تسهیلات صدور ویزه برای شهروندانش کسب می کند. این کشور همچنان قرار است گفتگو بر سر عضویت در اتحادیه اروپا را از سر بگیرد.
حکومت ترکیه که زیر فشار قرار دارد تا پیش از نشست ۷ مارچ با اتحادیه اروپا، به نتایجی برسد، می‌گوید که پیشاپیش این اقدامات «نتایج روشنی» به بار آورده است. این در حالی است که همچنان هر هفته هزاران مهاجر به یونان وارد می شوند. این مسئله می تواند بر توافق ترکیه با اتحادیه اروپا بر سر بحران پناهجویان تاثیر بگذارد.
نومن کورتولموس، معاون نخست وزیر ترکیه گفته است: «در شمار مهاجرانی که غیرقانونی از دریا می گذرند، کاهش مشخصی به چشم می خورد». اما او بیدرنگ گفت که «کاهش شمار این افراد به صفر ناممکن است. هیچ کشوری قدرت چنین کاری را ندارد».
یک مهاجر بر فراز یک قایق در حال غرق ایستاده و درخواست کمک می کند. حداقل ۲۷ تن در این ساحل غربی ترکیه غرق شدند.
یک مهاجر بر فراز یک قایق در حال غرق ایستاده و درخواست کمک می کند. حداقل ۲۷ تن در این ساحل غربی ترکیه غرق شدند.
«سازمان بین المللی مهاجرت» (IOM)می گوید که طی دو ماه امسال، بیش از ۱۰۲۵۰۰ تن به یونان و بیش از ۷۵۰۰ تن به ایتالیا وارد شده اند. سال گذشته، شمار این افراد تا پیش از ماه جون در تابستان به این پیمانه نبود.
برای ترکیه کنترول مرزهای خشکی و آبی به طول بیش از ۱۰ هزار کیلومتر یک چالش بزرگ است. دریای اژه مناطقی خلیج مانند دارد که کار را برای قاچاقبران آسان می کند. یک مقام ارشد ترکیه که نخواست نامش فاش شود، گفته است که محدود ساختن موج مهاجرت «عملیات پیچیده» است که نیاز به زمان دارد تا «اقدامات اصلی» این کشور به بار بنشیند.
در قبال بحران مهاجرت، ناتو نیز دستور داده تا سه کشتی جنگی اش به دریای اژه برود و به یونان، ترکیه و «آژانس حفاظت از مرزهای اروپا» موسم به «فرانتکس» یاری برساند.
در همین حال، ترکیه خودش نیز با مسئله مهاجران دست و پنجه نرم می کند. شمار آوارگانی که در ترکیه حضور دارند حالا به ۳ میلون نفر می رد که ۲٫۶ میلیون نفر آنها از سوریه هستند. علاوه بر این، این کشور راه اصلی هزاران مهاجر به سوی اروپا است.
معاون نخست وزیر ترکیه گفت که کشورش سال گذشته ۱۵۶ هزار مهاجر را پیش از عبور غیرقانونی از دریا متوقف کرد که از آن جمله ۹۱ هزار نفر در دریا دستگیر شدند. به گفته این مقام ترکیه، در سال گذشته، ۴۸۰۰ قاچاقبر نیز دستگیر شدند که نیمی از آنها محاکمه شدند یا تحت پیگرد هستند.
حکومت ترکیه وعده سپرده است تا توانایی گارد ساحلی را افزایش بدهد. این کشور گفته است که قصد دارد تا قانونی را تصویب نماید که بر اساس آن قاچاق انسان جزء «جرایم سازمان یافته» و حتا «اقدام تروریستی» محسوب شود و مجازات سنگینی در پی داشته باشد.
ماه گذشته، ترکیه به پناهجویان سوریه که در این کشور حضور دارند، اجازه کار داده است. انقره برای تشویق آوارگان برای ماندن در ترکیه، همچنان وعده داده که همه اطفال آوارگان سوریایی در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ شامل مکتب شوند. به گفته یک مقام حکومت، در حال حاضر فقط ۳۵۰ هزار از حدود ۶۵۰ هزار کودک به مکتب می روند.
ماه گذشته، پولیس به چندین کارگاه ساخت واسکت نجات در شهر ساحلی ازمیر یورش برد و ۱۲۰۰ واسکت را مصادره کرد. این واسکت ها به مهاجرانی که قصد عبور از دریا را داشتند فروخته می شد. اوایل ماه جاری نیز، پولیس به سه کارخانه دیگر که قایق های بی کیفیت می ساخت، یورش برد.
ترکیه در ادامه کوشش خود برای جلوگیری از موج مهاجرت، دیواری به طول ۹۱۰ کیلومتر در مرز سوریه می سازد. این کشور در پی تغییر سیاست «درهای باز» خود، اخیرا مرزهایش را به روی آوارگان سوریه بسته است.
در همین حال، سیلوی گیلوم معاون رئیس پارلمان اروپا گفته است که ترکیه و اتحادیه اروپا باید یکجا، از طریق پیگیری منابع مالی قاچاقبران انسان، با آنان مقابله کنند. گیلوم گفت: «این یک تجارت پرسود است». او توضیح داد «این صنعتی است که در آن مردم میلیون ها دالر را از جان کسانی به دست می آورند که در دریا می میرند. میکانیزم های نظارت مالی و تجسس باید بهبود یابند» تا این باندهای قاچاق کشف شوند.
خبرنگاران اسوشیتد پرس شاهد بوده اند که اقدامات پولیس در شهر «ایولیک» که از آنجا مهاجران به جزیره لیسبوس یونان می روند، تشدید شده است. در یک اقدام، پولیس شماری از مهاجران را که بین درخت ها پنهان شده بودند تا قاچاقبران آنها را ببرند، دستگیر کرد. گارد ساحلی ترکیه نیز چندین قایق مملو مهاجران را در دریا کشف و آنها را به ساحل ترکیه بازگرداند.
معاون نخست وزیر ترکیه گفت: «ما نقاطی را که قاچاقبران استفاده می کنند می شناسیم. ما اقدامات موثر شدید را علیه آنان روی دست می گیریم. با تمهیدات قوی ما شمار آوارگان بیشتر کاهش خواهد یافت».

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.