پروندۀ تجرد را ببندید

گزارشگر:دوشنبه 1 سنبله 1395 - ۳۱ اسد ۱۳۹۵

mandegar-3تجرد قطعی و گذشتن از سن ازدواج، بیش از همه برای دختران آسیب‌زا است؛ آسیب‌هایی که تنها راه دور ماندن از آن‌ها ازدواج در سنِ مناسب است. تجرد به هر دلیلی که رخ دهد، آثار و آسیب‌های روحی و روانی را با خود خواهد داشت.

متأهل‌ها سالم‌ترند
این را ما نمی‌گوییم؛ محققان دانشگاه اوهایو کاهش سلامت و قرار گرفتن در معرض خطر مرگ را در مجردها گزارش کرده‌اند و گفته‌اند این خطر در افراد متأهل‌ ۱۲درصد کمتر است. نتایج این تحقیقات نشان‌ می‌دهد که ازدواج ممکن است برای پیش‌گیری از بیماری‌ها مفید باشد و باعث کاهش حملات قلبی شود. همچنین فواید ازدواج برای زنان بیشتر از مردان است و احتمال وقوع حملات قلبی در میان زنان مجرد در مقایسه با زنان متاهل، ۶۰ تا ۶۵ درصد بیشتر است.

مجردها افسرده می‌شوند
این شاید با تجربۀ شما از دور و بری‌های‌تان تفاوت داشته باشد، اما محققان می‌گویند تجرد باعث افسرده‌گی و کاهش تمرکز می‌شود. خیلی از دخترانی که دچار تجرد قطعی می‌شوند، این احساسات را تجربه می‌کنند. بی‌تفاوتی نسبت به لذت‌های سابق، بی‌انگیزه‌گی و بی‌هدفی، مشکل در تمرکز و تصمیم‌گیری و… شاید یکی از دلایلِ آن این باشد که تأخیر در ازدواج سبب می‌شود که افراد تمایلات طبیعی خود را به‌تدریج نادیده بگیرند و دچار افسرده‌گی و انزوا شوند. نیاز جسمی و عاطفی چیزی است که نمی‌توان از آن چشم پوشید.

سخت‌پسندتر می‌شوید
اگر برای انتخاب همسر آیندۀتان دست دست می‌کنید و تردید دارید، بدانید که هرچه بگذرد این تردید بیشتر می‌شود و شما سخت‌گیرتر خواهید شد. بالا رفتن سنِ ازدواج با وسواسی کردن شما، شما را به سمت تجرد قطعی سوق می‌دهد. از آن گذشته ممکن است فکر کنید کسی که باید سراغ شما بیاید، حتماً باید فردی جا افتاده باشد و این یعنی شخصی همه‌چیزتمام که در سال‌های گذشتۀ زنده‌گی‌اش به اندازۀ کافی تجربه کسب کرده و رشد یافته است. در حالی که ممکن است این با واقعیت مطابقت نداشته باشد.

جامعه آزارتان می‌دهد
خیلی از دخترهایی که از وقت ازدواج‌شان گذشته، از جامعه بازخوردهای بدی دریافت می‌کنند، آن‌ها باید مدام پاسخ‌گو باشند که چرا ازدواج نمی‌کنند؟ پس کی قرار است عروس شوند یا در بهترین حالت، آرزوی عروس شدن‌شان را از زبانِ این و آن بشنوند و آزار ببینند. همین جو، زمینۀ رنجش و نگرانی از آینده را برای آنان فراهم می‌آورد.

راه حل چیست؟
اگر تا به حال ازدواج نکرده‌اید و نگران بالا رفتنِ سن‌تان هستید، دو حالت دارد. یا به اندازۀ کافی در جامعه دیده نمی‌شوید، یا اطرافیان‌تان دست روی دست گذاشته‌اند و برای ازدواج شما آستین بالا نمی‌زنند. حالت سومی هم هست که به خودتان برمی‌گردد. ممکن است استندردهای‌تان با فضای اجتماعی ناهمخوان باشد و انتظارات‌تان بالا باشد. در هر صورت سعی کنید در اجتماع‌های مناسب ورزشی، فرهنگی و خانواده‌گی حضور پُررنگ‌تری داشته باشید. این حضور باید به گونه‌یی باشد که نشان دهد شما آمادۀ ازدواج هستید. یعنی به وقار، استقلال فکر، پخته‌گی در رفتار و مسوولیت‌پذیری ازدواج رسیده‌اید.
به اطرافیان‌تان بسپارید که اگر مورد مناسبی بود، شما آماده‌گی ازدواج را دارید. در واقع به دوستان متأهل و اقوام‌‌تان بگویید که برای شروع زنده‌گی مشترک با فردی که حداقل‌های یک زنده‌گی سالم و ساده را دارد، مانعی نمی‌بینید.
در نهایت، توقعات‌تان را با واقعیتِ خودتان و واقعیتِ جامعه هماهنگ کنید و کمی صبورانه‌تر به آینده نگاه کنید.

منبع: تبیان

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.