احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:عبدالباری عطوان/ سه شنبه 2 جوزا 1396 - ۰۱ جوزا ۱۳۹۶
از جمله مهمترین نکات نشست سران کشورهای عربی، اسلامی و امریکایی که روز یکشنبه در ریاض برگزار شد، این بود که دونالد ترامپ، رییس جمهوری که ۴۸ درصد امریکاییها به خاطر نژادپرستیاش خواهان برکناریاش هستند، بالای منبر رفت و ادای واعظی را درآورد که به تسامح و برابری دعوت میکند! او برای رهبران عربی که مثل “بچه مدرسههایی” که آنها را گردهم آورده بودند، چگونگی مبارزه با تروریسم، خشکاندن منابع آن، عدم ایجاد پناهگاههای امن برای تروریستها، قطع تمامی حمایت مالی و سیاسی و رسانهای از آنها را درس داد.
دونالد ترامپی که توجه رسانهای، سیاسی و مردمی بیشتر به زن و دختران زیبایش معطوف شده بود تا خود وی، در سخنرانیاش در درجه نخست بر “تروریسم اسلامی” متمرکز شد و تأکید کرد که کشورهای اسلامی باید مسئولیت مبارزه با آن را برعهده بگیرند.
وی از لزوم حمایت از فرهنگ همزیستی با دیگران صحبت و بر لزوم مقابله با بحران تندروی و “تروریسم اسلامی” تأکید کرد. ترامپ، اردن و ترکیه را به دلیل میزبانی از آوارگان سوری ستود و سیاستهای نژادپرستانه خود درباره مخالفت با همزیستی با مسلمانان و بستن درهای کشورها به روی مهاجران سوری را که در واقع میتواند زمینهساز گسترش تندروی باشد، به دست فراموشی سپرد.
جنگها و مداخلههای امریکا در منطقه عربنشین و جهان اسلام خونینترین انواع تروریسم بودهاند. تروریستهایی که ترامپ از آنها صحبت میکند و میگوید که خدا را نمیپرستند تنها تعداد اندکی را کشتهاند حال آنکه جنگندهها و موشکهای امریکا در عراق، سوریه، لیبی، یمن و افغانستان تعداد زیادی را کشتهاند.
اگر بخواهیم ارزیابی دقیقتر و عملیتری برای مراسم استقبال از ترامپ در ریاض داشته باشیم باید به نکات زیر اشاره کنیم:
اول: پافشاری ترامپ بر حمله به حزب الله و جنبش حماس به این ادعا که “تروریستی” هستند، نشان میدهد که هدف واقعی این نشست جنایتکار دانستن مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل و مقدمهای برای گردهم آوردن جهان اسلام جهت مقابله با آن و تشکیل “ائتلاف اسلامی ناتو” برای انجام این مأموریت است.
دوم: تندروی از نظر ترامپ و میزبانانش به معنای دشمنی با اسرائیل و امریکا و میانهروی به معنای رفتن به زیر پرچم این دو و قبول تمامی سیاستهای آنها به عنوان یک همپیمان قوی است.
سوم: ایرانی که ترامپ میگوید تنش و آشوب و ویرانی به بار آورده و درگیری طایفهای را در منطقه تشدید میکند و نوک پیکان حمایت از تروریسم است، دشمنی است که باید با او مبارزه کرد نه اینکه با اسرائیل میانهرو و متمدن مبارزه کرد!
چهارم: محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در این نشست فرصتی برای سخنرانی به او داده نشد و حتی کسی وجود او را احساس نکرد این به معنای به حاشیه راندن کامل مساله فلسطین در این نشست و در مرحله آتی برای ممانعت از در تنگنا قرار دادن ترامپ و شاید اسرائیل بوده است هرچند که عباس نیز یکی از آنهاست و شاید بیشتر از ترامپ تمایل داشته باشد که اسرائیل را خشمگین نکند.
نشست کشورهای اسلامی و ترامپ هرگز آن طور که ترامپ گفته بود آغاز صلح در خاورمیانه و جهان نخواهد بود و تا زمانی که ظلم و ستمهایی که تروریسم به جا نهاده همچنان پابرجاست و همگی ناشی از سیاستهای جانبدارانه امریکا درباره حمایت از اسرائیل هستند، این نشست آغاز جنگ علیه تروریسم نخواهد بود.
ترامپ با دار و دستهاش با طلا، نقره، پولهای عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به کاخ سفید باز خواهد گشت. او به قراردادهای اقتصادی و نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیارد دالر دست یافته که صدها هزار و شاید میلیونها فرصت شغلی را برای امریکاییها و نه اعراب و مسلمانانی که میزبانش بودند و با بزرگواری از او پذیرایی کردند، ایجاد کند.
ترامپ جنگ علیه تروریسم را آغاز نکرد بلکه جنگ طایفهای در جهان اسلام را آغاز کرد و آن جنگی است که ما به عنوان اعراب و مسلمان صرف نظر از نژاد و مذهبمان مهمترین قربانیان آن هستیم.
Comments are closed.