احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:سه شنبه 14 سنبله 1396 - ۱۳ سنبله ۱۳۹۶
ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که بعد از بروز دور جدید خشونتها در میانمار در ۲۵ آگست، مجموعاَ ۸۷ هزار آواره از اقلیت مسلمان روهینگیا به بنگله دیش رسیده اند. گروههای حقوق بشری از قتل عام روهینگیاها انتقاد میکنند.
در نتیجه بروز آخرین دور خشونتها در میانمار، دهها هزار تن از اقلیت بیدولت مسلمان از این کشور که اکثریت جمعیت آن بودایی اند، آواره شده و به کشور همسایهاش بنگله دیش پناه جستهاند. کمپهای آوارگان در بنگله دیش که از قبل بسیار مزدحم بودند، زیر فشار قرار گرفتهاند.
ملل متحد در گزارشی گفته است که حدود ۲۰ هزار آواره دیگر روهینگیا در ایالت غربی رخینه در مرز میان میانمار و بنگله دیش انتظار ورود به این کشور را میکشند.
بعد از شروع این خشونتها در حدود ۱۰ روز قبل، بنگله دیش کنترول مرزی را شدت بخشیده است. اما به نظر میرسد که در روزهای اخیر محافظان مرزی بنگله دیش به این آوارگان اجازه عبور میدهند. ملل متحد به نقل از آوارگان تازه رسیده به بنگله دیش گزارش داده است که از ورود آنها به این کشور ممانعت نشده است.
ایالت رخینه در پنج سال گذشته شاهد خشونتهای قومی و دینی بوده است، اما حوادث روزهای اخیر بدترین این خشونتها عنوان شده است. از جمله دهها نفر در هنگام عبور از رودخانه مرزی «نف» با قایقهای دستساز، غرق شده اند.
یک سلسله حملات هم آهنگ شده توسط شورشیان روهینگیا بر نیروهای امنیتی در شمال میانمار، عملیات سرکوب نیروهای میانمار را برانگیخت و هزاران روستائی را مجبور به فرار به بنگله دیش ساخت. در این زد و خوردها در میانمار که اکثریت جمعیتش بودائی می باشند، بیش از صد تن کشته شده اند.
خشونت دینی با یک شورش در سال ۲۰۱۲ در ایالت رخینه شروع شد. در نتیجه آن افراد زیادی از روهینگیاها کشته شده و دهها هزار تن که اکثر شان از اقلیت مسلمان بودند، بیجا شدند.
خشونتهای اخیر زمانی شروع شد که ملیشههای روهینگیا بر پُستههای دورافتاده پولیس حمله برده، ۱۵ پرسونل را کشتند و قریهها را آتش زدند. رییس اردوی میانمار گفته است که از آن زمان تا حالا ۴۰۰ تن کشته شده اند که ۳۷۰ تن آنها از اقلیت روهینگیا اند.
نیروهای امنیتی میانمار عملیات «پاکسازی» را علیه شورشیان شروع کرده اند، اما به نظر میرسد که تعداد اعضای شورشیان به دلیل پیوستن مردان روستانشین روهینگیا در حال افزایش است.
سازمانهای حقوق بشری این اتهام را وارد کرده اند که نیروهای پولیس و اردوی میانمار و همچنین اوباشهای بودایی در ایالت رخینه مرتکب قتل عام روهینگیاها شده اند.
جامعه روهینگیا که جمعیت شان در میانمار به حدود یک میلیون نفر میرسد، همواره مورد توهین قرار دارد. هرچند بسیاری از آنها چند نسل است که در میانمار زندگی میکنند، اما به عنوان مهاجران بنگله دیشی نگریسته شده و «بیدولت» اند.
انتقاد فزاینده از دارنده جایزه صلح نوبل
در این میان، آونگ سان سوچی، دارنده جایزه صلح نوبل که فعلاَ در عمل رهبری میانمار را به عهده دارد، از سوی مسلمانها مورد انتقاد شدید قرار گرفته است که جلو خشونت علیه اقلیت روهینگیا را نمیگیرد.
از شروع این خشونتها در ۱۰ روز گذشته تا حالا خانم سوچی در این رابطه علناَ اظهار نظر نکرده است.
ملاله یوسفزی، برنده پاکستانی جایزه صلح نوبل که به دلیل فعالیتهایش برای تعلیم دختران هدف گلوله طالبان قرار گرفته و زخمی شده بود، روز دوشنبه از خانم سوچی خواست که در محکومیت این خشونتها سخن بگوید.
جلوگیری از کمکرسانی
در بحبوحه درگیریها میان بوداییها و مسلمانان روهینجا در ایالت راخین، دولت میانمار مانع ارسال کمک به بخشهایی از این منطقه شد و اعلام کرد که اوضاع امنیتی در منطقه اجازه کمک رسانیهای سازمان ملل را نمیدهد.
به گزارش گاردین، دولت میانمار روز دوشنبه ارسال کمکهای بشردوستانه سازمان ملل به بخش شمالی استان راخین در غرب این کشور را متوقف کرد.
افغانستان خشونتهای میانمار را محکوم کرد
وزارت خارجه افغانستان قتل عام مظلومانه مسلمانان روهینگیا توسط نظامیان آن کشور را به شدترین الفاظ تقبیح و محکوم می نماید.
وزارت امور خارجه افغانستان در اعلامیهیی گفت: در حالیکه حملات وحشیانه و ضد بشری عساکر دولتی کشور برما علیه مسلمانان آن کشور را به گونه بسیار شدید محکوم مینماید، از سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری جهان می خواهد تا نسل کشی و قتل عام مردم مسلمان و مظلوم برما را به شکل خاص بررسی نماید.
درخواست پاکستان از میانمار برای تحقیق درباره قتلعام روهینجاها
وزارت خارجه پاکستان در بیانیهای نگرانی عمیق خود را از قتلعام مسلمانان روهینجایی و آوارگی هزاران تن از آنها ابراز کرد.
اسلامآباد همچنین خواستار محاکمه عاملات کشتارهای مسلمانان روهینجایی و اتخاذ تدابیر لازم برای حفاظت از حقوق مسلمانان روهینجایی شد.
وزارت خارجه پاکستان همچنین گفت، اسلامآباد با جامعه جهانی خصوصا سازمان همکاری اسلامی در این راستا همکاری خواهد کرد.
بنا بر گزارشهای منتشر شده، نیروهای دولتی میانمار در دور جدید خشونتها علیه غیرنظامیان مسلمانان روهینجایی اقدامات فجیعی انجام دادهاند؛ از جمله کودکان را سر بریده و یا آنها را زنده سوزاندهاند.
ایالت راخین میانمار که محل سکونت اقلیت روهینجاست، صحنه خشونت ارتش میانمار شده است. پیش از آنکه اواخر سال گذشته عملیات نظامی در راخین برقرار شود، بوداییان افراطی مسلمانان را هدف حمله قرار میدادند و پس از ورود ارتش سرکوب مسلمانان ادامه یافت.
Comments are closed.