احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





غنی: جوانان پاک را جای‌گزین عناصر فاسد می‌کنیم

گزارشگر:شنبه 15 میزان 1396 - ۱۴ میزان ۱۳۹۶

سومین نشست سالانه مقامات عالی‌رتبه زیر عنوان «پیشرفت‌ها و دست‌آوردهای انکشاف افغانستان و آجندای اصلاحات» روز پنجشنبه در کابل برگزار شد. حکومت در این کنفرانس از کارکردهایش به جهانیان گزارش داد.
مقامات ارشد حکومتی و نمایندگان بیش از چهل کشور و سازمان کمک کننده به افغانستان در این نشست حضور داشتند.
محمد اشرف غنی رییس حکومت وحدت ملی در سخنرانی افتتاحیه خود گفت که سه سال پیش زمانی مسوولیت ریاست جمهوری را به دست گرفت که افغانستان با سه بحران عمده دست و پنجه نرم می‌کرد. آقای غنی خاطر نشان کرد که خروج نیروهای خارجی، بحران اقتصادی و بحران سیاسی افغانستان را تا مرز سقوط پیش برده بود: «فراموش نکنیم که هزاران افغان به شمول کودکان و زنان در نتیجه حمله بر مکان‌های ملکی (جانشان را) از دست دادند.» او افزود که در اولین سال ماموریتش همیشه مصروف مدیریت جنگ بود.
غنی تاکید کرد که با وجود شدت جنگ و حملات طالبان، نیروهای امنیتی این توانایی را دارند که نگذارند این گروه ولایات را سقوط دهد. او افزود که تلاش‌های صلح با طالبان نتیجه نداده است و حالا افغانستان در تلاش است تا صلح دولت با دولت را با پاکستان به پیش ببرد. آقای غنی گفت توقع از پیشرفت و انکشاف در افغانستان باید با بحران‌هایی که این کشور با آن روبرو است، مطابقت داشته باشد.
یاماموتو تادامیچی، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفت که هدف اصلی این نشست نشان دادن تداوم حمایت و مشارکت جهان با افغانستان است. یاماموتو افزود: «هیچ گزینه بهتری برای تایید تاثیرگذاری و اهمیت این مشارکت در همچو نشست که با حضور نمایندگان برجسته حکومت، سکتور خصوصی، جامعه مدنی و نمایندگی‌های دیپلوماتیک وجود ندارد.»
غنی افزود که در سه سال گذشته تلاش کرده است تا افغانستان را به مرکز به مسیر تجارت و ترانزیت در منطقه تبدیل کند و بخش مهمی از این پلان تطبیق شده است. او گفت در حال حاضر افغانستان مسیرهای تجارتی‌اش را با کشورهای آسیای میانه تقویت کرده و از محاصره اقتصادی بیرون شده است.
حکومت افغانستان در جلسه کمک کنندگان بین‌المللی گفت که با تاسیس مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری، جلو فساد را گرفته است. غنی گفت که در این مرکز بیش از ۳۰۰ قضیه فساد بزرگ بررسی و رسیدگی شده است. او تاکید کرد که برخی از مقامات عالی رتبه نظامی و زورمندانی که در بخش اقتصادی دست به فساد می‌زدند، حالا در زندان هستند و این در حالیست که (پیش از این) حتا کسی تصورش را هم نمی‌کرد.
تدوین استراتژی مبارزه با فساد اداری اقدام دیگری است که حکومت از آن در این نشست یاد کرد. رییس جمهور غنی گفت که حکومت به سوی جوان‌گرایی می‌رود و در حال حاضر در راس برخی از ادارات جوانانی فعالیت می‌کنند که از فساد نفرت دارند و سخت با آن مبارزه می‌کنند. غنی به کمک کنندگان بین‌المللی اطمینان داد که «با اقداماتش روزی فساد را محو» خواهد کرد.
آقای شریف می‌گوید مبارزه با فساد در مراحل اولیه قرار دارد و هنوز نتایج مثبت آن معلوم نیست: «حکومت اشرف غنی باید موثر کار کند تا اعتماد ازدست رفته بین‌المللی را به دست آورد.»
حکومت افغانستان امیدوار است که با برگزاری این نشست، کمک کننده‌ها را قناعت دهد که به کمک‌های مالی‌شان به افغانستان ادامه دهند. در حالی که کمک کنندگان نیز توقع دارند تا این کمک‌ها در نتیجه فساد حیف و میل نشود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.