احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 19 میزان 1396 - ۱۸ میزان ۱۳۹۶
اشاره: بنیاد شهید مسعود قهرمان ملی کشور به تاریخ ۱۱ سنبله از روز عاشورا طی مراسمی گرامی داشت به عمل آورد. در این مراسم دهها تن از عالمان دینی و شهروندان اشتراک کرده بودند. برخی از عالمان دین در این مراسم سخنرانی کردهاند که متن سخنرانیهای آنان را به ترتیب به نشر میسپاریم.
—————————————————-
متن سخنرانی مولوی عنایت الله کریمی، یکی از امامهای مساجد کابل:
بسم الله الرحمن الرحیم
به اجازۀ حاضران گرامی!
قال نبی صل الله علیه وسلم: « مَنْ دَعَا إِلَى عَصَبِیَّهٍ وَلَیْسَ مِنَّا» رواه ابو داود، حضرت محمد ‹ص› میفرماید: « کسیکه قومیت، سمت، زبان و مذهب را برای خود معیار قرار میدهد از امت من نیست. همچنان، خداوند میگوید: «به تحقیق نزدیکترین فرد برای من؛ مومنترین شماست ». جای افتخار است که امروز مذهب تشیع و تسنن اتحاد دارند. عالمان دینی نقش برجسته در میان جامعه دارند و میتوانند از طریق “منبر و محراب” که بهدسترسشان است برای مردم آگاهی دهی کنند.
عالمان دین بایستی برای مردم اهداف وحدت و یکپارچهگی را تصریح کنند و چهرۀ کسانی برای منافع شخصی در میان مردم تفرقه ایجاد میکنند را برای مردم آشکار سازند. اقلیتی که در ارگ و سایر مکانها مردم را به گروگان گرفتهاند و هیچ برنامۀ مدون برای مردم بیچاره ندارند باید شناسایی شوند. عالمان دین به عنوان “جاینشینهای انبیأ” مکلفیت دارند تا با آگاهی دهی در جامعه مکلفیت خود را عملی کنند.
در حال حاضر افغانستان به بحران رفته است، موضوعات سمتی، قبیلهیی، قومی و …، در حال دامنپهن کردن است. مردم ما در حالت نگرانی جدی قرار دارند. اما در چنین حالت برخی افقها هستند که سبب امیدواری مردم میگردد. یکی از این گزینههای برنامۀ وفاق ملی است که از طرف بنیاد شهید مسعود طرح شده است. مردم افغانستان در حال حاضر نیازمند وفاق و همدلی هستند تا در برابر چالشهای ناشی از سمتگرایی، قومگرایی و …، ایستاده شوند.
طرح برنامۀ وفاق ملی در حال حاضر برای مردم افغانستان یک نیاز است و ما عالمان دین از این برنامه حمایت می کنیم. در میان مذهب شیعه و سنی در افغانستان هیچ اختلافی وجود ندارد، اما مردم افغانستان از سیاسیون کشور میخواهند تا اختلافات خود را کنار گذاشته به اتحاد مردم و یک پارچهگی مردم و ثبات افغانستان فکر کنند. تاریخ افغانستان نشان میدهد که ساکنان این سرزمین مذهب شیعه، سنی و اقوام مختلف زندهگی مسالمت آمیز و برادرانه داشتهاند.
برادران سنی و شیعه در یک مسجد در عقب یک امام نماز میخوانند و این برایشان روشن است که اختلاف در میان این دو مذهب وجود ندارد. از آنجایی که دین مقدس اسلام دین اخلاق نیک و نیکوکاری، برادر و انسان دوستی است، عالمان حوزههای علمیۀ مذهب شیعه و عالمان سنی باید بیشتر برای یکپارچهگی مردم تلاش بیشتر کنند.
مردم ما شیعه و سنی باید برای جلوگیری از بحرانی شدن اوضاع کشور از برنامۀ وفاق ملی حمایت کنند. عالمان دین در این برحۀ از زمان که چالشهای از ابعاد محتلف مردم ما را تهدید میکند بایست نسبت به هر زمانۀ دیگر پیشتاز باشند تا هم مردم را در محور برنامۀ وفاق ملی بسیچ کنند و همچنان، نگذارند اوضاع کشور از بدتر از این بحرانی شود.
استغفرالله لکم ولسایر مسلمین
Comments are closed.