احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





نگرانی‌ها از طرح جدید برای تشکیل نیروهای محلی در افغانستان

گزارشگر:سه شنبه 30 عقرب 1396 - ۲۹ عقرب ۱۳۹۶

mandegar-3در حالی که دولت افغانستان شدیدا برای تقویت نیروهای امنیتی خود در مقابل حملات شبه‌نظامیان طالبان تلاش می‌کند، ارتش آمریکا رو به یک راه حل مناقشه برانگیز که برای مدت‌ها به عنوان عامل تشدید ناآرامی و سوءاستفاده مطرح بود،‌ آورده است؛ این راه حل چیزی نیست جزء ایجاد نیروهای شبه‌نظامی محلی.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، چهره‌های سرشناس شبه‌نظامی در افغانستان از مدت‌ها پیش چشم به اعمال نفوذ خود بر هرگونه برنامه استفاده از نیروهای شبه‌نظامی برای امنیت افغانستان داشته‌اند.
دیپلمات‌های خارجی نگران هستند که چنین برنامه‌ای هرچه بیشتر راه را برای تضعیف دولت افغانستان و گسترش سوءاستفاده هموار کند.
حامیان مالی بین‌المللی از جمله سازمان ملل نسبت به چنین برنامه‌هایی هشدار داده‌اند و گفته شده که در حال رایزنی با رئیس‌جمهور افغانستان به منظور مخالفت کردن با این طرح پیشنهادی آمریکا هستند.
آنها استدلال می‌کنند که ایجاد این گروه‌های شبه‌نظامی جدید شبیه به طرح پرمناقشه «پلیس محلی افغانستان» خواهد شد؛ نیروی بدنامی که متهم به سوءاستفاده‌های حقوق بشری و از بین بردن ثبات روستاهای افغانستان به سبب تضعیف دولت مرکزی شد.
مقام‌ها اعلام کردند که طرح جدید «نیروی ناحیه‌ای ارتش ملی افغانستان» نام دارد و اساسا قرار است متشکل از یکسری واحدهای دفاع شخصی با به کارگیری محلی‌هایی که در روستاهایشان خدمت می‌کنند، باشد.
به مجرد آنکه اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان این طرح را تصویب کند ابتدا به شکل پایلوت با ۱۰۰۰ نیرو به اجرا درآمده و در صورت اجرای نهایی قرار است به ۲۰ هزار نیرو برسد.
طبق اعلامیه مربوط به این طرح پیشنهادی ناتو، که در میان سفارتخانه‌های خارجی توزیع شده، هدف آن ایجاد ثبات در مناطق پاکسازی شده توسط نیروهای امنیتی عادی و ایجاد نظم و قانون است.
با این حال عده‌ای اظهار نگرانی کردند که مدیریت این نیرو در نهایت دشوار شود و به ایجاد خصومت و رقابت دامن بزند.
ارتش ملی افغانستان که قرار است ناظر بر این نیروی جدید باشد خودش نیز هم اکنون درگیر ضعف رهبری و مدیریت است.
برهان عثمان، یک مقام گروه بحران بین‌الملل در افغانستان گفت: هنگامی که شما منابعی را به یک گروهی تزریق می‌کنید همه شروع به جنگیدن برای آن کرده و هر رهبر قبیله‌ای می‌خواهد سهمی در آن داشته باشد. این زمینه را برای سوءاستفاده هموار می‌کند و آنها قبل از این نیز مناقشاتی را داشتند.
طرح موسوم به پلیس محلی افغانستان در سال ۲۰۰۹ شکل گرفت و منجر به ایجاد گروه‌های شبه‌نظامی شخصی برای دلال‌های قدرت محلی که آنها را منصوب می‌کنند، شد.
این نیروها در بسیاری از جاها متهم به شکنجه، اخاذی، قتل‌های فراقانونی، سوءاستفاده جنسی و غیره شدند.
این در حالی است که در این طرح جدید ایجاد نیروی شبه‌نظامی همچنین خبری از تدابیر محافظتی در مقابل یک چنین سوءاستفاده‌هایی نیست.
مقام‌های غربی می‌گویند شبه‌نظامیان، دولت افغانستان را تضعیف می‌کنند اما این سیاست هم راستا با فلسفه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست که اعلام کرد: آمریکا نمی‌خواهد دوباره یک کشور را بسازد بلکه ما فقط تروریست‌ها را می‌کشیم.

یک مقام غربی گفت: این سیاست نتیجه منطقی سخنرانی ترامپ است. اگر شما اعلام کنید که بر کشتن تروریست‌ها متمرکز هستید پس کشتن تبدیل به محور سیاست شما خواهد شد.
گروه دیده‌بان حقوق بشر از این طرح گسترش نیروهای نظامی غیرعادی در افغانستان انتقاد کرده و گفت: این طرح می‌تواند تبعات خطرناک گزاف برای غیرنظامیان در پی داشته باشد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.