احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





نگرانی مجلس سنا از پروسۀ ثبت‌ نام رأی‌دهندگان

گزارشگر:دو شنبه 27 حمل 1396 - ۲۶ حمل ۱۳۹۷

مجلس سنا ضمن حمایت از آغاز روند ثبت نام رای دهندگان تاکید دارد که نهادهای امنیتی باید امنیت مراکز ثبت نام را جدی بگیرد. اعضای مجلس سنا از ناکامی پروسه ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند که حکومت نخست باید تذکره توزیع می‌کرد، سپس به ثبت نام می‌پرداخت.
mandegar-3فضل‌هادی مسلم‌یار رییس مجلس سنا در نشست امروز یکشنبه (۲۶ حمل) این مجلس گفت: «ما از آغاز روند ثبت نام رای دهندگان حمایت کرده و مبارکباد عرض می‌کنیم؛ حال مسوولیت تمامی اقشار جامعه این است که برای شرکت در انتخابات، در این روند سهم بگیرند».
آقای مسلم‌یار تاکید ورزید که حکومت امنیت تمامی مراکز ثبت نام را تامین کند تا مردم به سادگی بتوانند در این مراکز مراجعه کنند.
او همچنین خاطرنشان کرد که سیستم انتخاباتی تغییر کرده و امیدوار است که انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی شفاف برگزار شود.
لیلما احمدی دیگر عضو مجلس سنا نیز ضمن استقبال از آغاز روند تهیه فهرست رای دهندگان گفت که امیدوار است این روند در شفافیت انتخابات کمک کند.
خانم احمدی نیز از مردم افغانستان خواست که در روند تهیه فهرست رای دهندگان سهم فعال بگیرند و با شرکت گسترده در انتخابات آینده صلح و امنیت را در کشور به وجود آورند.
نظر محمد فقیری دیگر عضو مجلس، نا امنی‌های جاری در کشور را مانع بزرگی بر سر راه انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی عنوان کرد و گفت: «در شرایط فعلی برگزاری انتخابات امکان ندارد؛ زیرا بسیار ولایت‌ها، ولسوالی‌ها و مناطق در دست طالبان اند».
عبدالله قرلق سناتور ولایت قندوز در مجلس سنا نیز گفت: «آغاز روند ثبت نام رای دهندگان یک گام نیک است و امیدواریم که حکومت بتواند زمینه را برای شرکت مردم در این روند فراهم سازد».
آقای قرلق بیان داشت که بسیاری مناطق در دست طالبان اند و نگرانی این وجود دارد که تعداد زیادی از مردم افغانستان در مناطق مختلف کشور به دلیل تهدید طالبان از حق رای دهی شان محروم شوند.
محمد هاشم الکوزی دیگر عضو سنا هم بیان داشت که طالبان به مردم اخطار داده اند که اگر کسانی را که در شناسنامه‌های شان برچسب خورده باشد، به چنگ افراد این گروه بیافتند، مجازات خواهند شد.
با این وجود، محی الدین منصف یکی دیگری از سناتوران ضمن آنکه آغاز روند ثبت نام رای دهندگان را یک اقدام نیک خواند، اما گفت: «بسیاری از مردم در مناطق دور دست کشور تذکره ندارند و نیز حکومت به تازه گی روند توزیع تذکره را آغاز کرده و رفتن تیم‌های توزیع تذکره به قریه‌ها نیز به دلیل نا امنی دشوار است».
آقای منصف خاطر نشان کرد که دولت اول باید به مردم شناسنامه توزیع می‌کرد و بعداً روند ثبت نام رای دهندگان را آغاز می‌کرد.
داود غفاری دیگر عضو مجلس نیز گفت: «بسیاری مردم تذکره ندارند، پس چگونه باید در روند تهیه فهرست رای دهندگان شرکت کنند؛ پس اول باید تذکره توزیع می‌شد و بعداً مرحله ثبت نام رای دهنگان آغاز می‌شد».
این در حالی است که روند ثبت نام رای دهندگان رسماً روز گذشته با ثبت نام رهبران حکومت وحدت ملی، آغاز شد. فهرست رای دهندگان براساس شناسنامه‌های ورقی تهیه می‌شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.