احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 3 اسد 1397 - ۰۲ اسد ۱۳۹۷
در حالی که اشرف غنی رییس دولت وحدت ملی، در خواست احزاب مبنی بر باطل شدن روند ثبت نام رای دهنده گان و شروع این روند با بایومیتریک را رد کرده است، منتقدان این برخورد را خلاف دمکراسی در جهت تحقق اهداف سخت گیرانه سیاسی می دانند. برخی از اعضای مجلس می گویند که این نوع بی نظری به خواست های جریان های سیاسی درواقع کشور را در نهایت به تنش های سختگیرانه می کشاند که سود آن برای هیچ کسی متصور نخواهد بود. به باور متقدان اگر نظریه های احزاب سیاسی در نظر گرفته نشود ما هیچ گامی به سمت دمکراسی برداشته نمی توانیم.
برخی از نمایندگان مجلس میگویند که برگزاری هرگونه انتخابات بدون در نظر گرفتن پیشنهادات احزاب سیاسی مبنی بر اصلاح سیستم انتخاباتی، چالشزا خواهد بود.
احزاب سیاسی در اعتراض به تقلب گسترده در روند توزیع شناسنامههای ورقی و روند تهیه فهرست رای دهندگان، خواستار ابطال این روند شده و تاکید کرده است که فهرست رای دهندگان باید بر اساس بایمتریک انجام شود.
همچنین، تغییر نظام انتخابات از سیستم رای واحد غیر قابل انتقال به سیستم رای قابل انتقال هم از خواستها و پیشنهادات اصلی احزاب برای برگزاری انتخابات در کشور است.
با این وجود، رییس جمهور غنی ضمن رد پیشنهادهای احزاب سیاسی، اخیراً فرمان تشکیل کمیتهای آمادگیها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را صادر کرده است.
براساس این تصمیم آقای انتخابات آینده ریاست جمهوری نیز بر اساس شناسنامههای کاغذی برگزار خواهد شد.
اما برخی نمایندگان مجلس و نمایندگان احزاب سیاسی تاکید دارند که برگزاری هرنوع انتخابات با شناسنامههای کاغذی اعتبار لازم را برای کاهش تقلب ندارد.
محی الدین مهدی یک عضو مجلس نمایندگان و سخنگوی حزب جمعیت اسلامی افغانستان میگوید که برگزاری هرگونه انتخابات بر بنیاد شناسنامههای کاغذی تکرار انتخابات سال ۲۰۱۴ میلادی خواهد بود.
آقای مهدی افزود که برگزاری انتخابات پر تقلب نه تنها که مشکل افغانستان را حل نمیتواند، بلکه کشور را بیشتر به سوی بحران خواهد کشاند.
او خاطر نشان کرد که احزاب سیاسی بر موضع قبلی اش در مورد برگزاری انتخابات آینده پارلمانی و ریاست جمهوری تاکید دارد و خواستار بایمتریک رای دهندگان است تا حداقل میزان شفافیت در انتخاباتهای آینده تضمین گردد.
به گفته او، شرایط مطرح شده از سوی احزاب سیاسی برای برگزاری انتخاباتهای آینده بسیار ساده و کار ساز است؛ ولی حکومت هیچ ارادهی برای برگزاری انتخابات شفاف ندارد.
ارگ ریاست جمهوری در واکنش به پیشنهادات احزاب سیاسی در مورد چگونگی برگزاری انتخاباتهای آینده گفته است که حالا زمان کافی برای آوردن چنین اصلاحاتی وجود ندارد؛ اما احزاب سیاسی گفته اند که آنان، این پیشنهادات را خیلی وقتها پیش کرده ولی حکومت به آن توجه نکرده است.
این در حالی است که شماری از نهادهای نظارت بر روندهای انتخاباتی نیز از برگزاری انتخابات با استفاده از شناسنامههای کاغذی ابراز نگرانی کرده و روند ثبت نام رای دهندگان را پر از تقلب اعلام کرده است.
Comments are closed.