احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سفر وزیر خارجۀ پاکستان به افغانستان اسلام آباد در تلاش عادی سازی روابط با کابل

گزارشگر:داود مکارم/ چهار شنبه 21 سنبله 1397 - ۲۰ سنبله ۱۳۹۷

رسانه‌‌های پاکستانی گزارش‌ داده‌اند که شاه محمود قریشی، و زیر خارجۀ جدید آن کشور تا چهار روز دیگر به کابل سفر می‌کند.
به اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، آقای قریشی قرار است به روز شنبه هفتۀ آینده وارد کابل شود و با مقامات ارشد حکومت وحدت ملی دیدار داشته باشد.
mandegar-3بر اساس گزارش‌های نشرشده، مقام‌های پاکستانی و افغانستانی روی روابط دوجانبه و هم‌چنان پلان عملی دو کشور برای رسیده‌گی به صلح و همبسته‌گی بحث خواهند کرد.
درحالی از سفر قریب الوقوع وزیر خارجه پاکستان سخن گفته می‌شود که کابل و اسلام آباد در گذشته از روابط خوبی با یک دیگر برخوردار نبوده و مقام‌های حکومت کابل انتظار دارند تا روی برخی از مسایل مهم با دولت جدید پاکستان به رهبری نخست وزیر عمران خان به توافق برسند.
درطول ۱۷ سال گذشته مقامات بلند پایۀ هردو کشور با یک دیگر دیدارهای در پاکستان و افغانستان داشته‌اند. حامدکرزی رییس جمهور سابق افغانستان۲۱ بار از پاکستان دیدار داشته، اما تمامی مذاکرات و دیدارهای دپلوماتیک میان افغانستان و پاکستان تاکنون نتیجۀ مثبت و تاثیر قابل ملاحظۀ نداشته است.
در همین حال، برخی کارشناسان، با اشاره به سفر اخیر مقامات پاکستانی به کشور می‌گویند که حکومت جدید اسلام آباد در تلاش عادی سازی روابط خود با افغانستان است.
محمد حیدری، آگاه روابط بین‌الملل با اشاره به سفر وزیرخارجه پاکستان به کابل، می‌گوید که تلاش حکومت جدید پاکستان به منظور عادی سازی روابط با افغانستان است.
آقای حیدری باور دارد که هر وقت حکومت‌های غیرنظامی در پاکستان روی کار می‌آیند، تلاش می‌کنند که تغییرات صوری و شکلی در سیاست خارجی به‌خصوص در روابط خود با افغانستان روی دست‌گیرند و نشان بدهند که در راستای عادی سازی روابط با افغانستان علاقمند هستند.
آقای حیدری با اشاره به اهداف سیاست خارجی پاکستان و مناسبات آینده این کشور در افغانستان افزود که حکومت جدید پاکستان تلاش می‌کند که اهداف مشخصی را در سیاست خارجی‌‌اش دنبال و تغییراتی را به وجود بیاورد. از شواهد و شعارهای انتخاباتی عمران خان نخست وزیر تازۀ این کشور به خوبی می تواند درک کرد که در سیاست خارجی این کشور تغییرات چندی به وجود خواهد آمد.
به گفتۀ او، رفع بد بینی و تنش‌زدایی افغاستان – پاکستان و تلاش برای تغییر ذهنیت خصومت آمیز مردم افغانستان نسبت به پاکستان از الویت‌های این کشور ا ست. حکومت جدید اسلام آباد تلاش می‌کند به هند رقیب استراتژیکش نشان بدهد که پاکستان علی‌رغم فشارهای امریکا، هنوز به عنوان بازیگر مهم و تعیین کنندۀ در قضایای افغانستان مطرح است.
این کارشناس روابط بین‌الملل اما، نقش رهبران حکومت ملکی پاکستان را در تنظیم و هدایت سیاست خارجی این کشور ناکارا وغیر موثر خواند و گفت که مدیریت اصلی سیاست خارجی این کشور به‌دست نظامیان قراردارد.
او گفت که نظامیان پاکستان نمی‌خواهند که در افغانستان حکومت با ثبات و مقتدر که بتواند روی پای خودش ایستاد شود؛ به وجود بیاید. نگاه پاکستانی‌ها در سیاست خارجی این کشور»امنیت محور» است، امنیت محوری به این معناست که پاکستان از طریق تقویه افراطیت، صدور تروریسم و مداخلات امنیتی، اهداف‌شان را در منطقه به ویژه در افغانستان دنبال می‌کنند. این سیاست سال‌هاست که از سوی نظامیان پاکستان در مورد افغانستان اعمال می‌شود. آقای حیدری تاکید کرد که بخش از روابط بسته‌گی دارد به دیپلوماسی خود افغانستان که چگونه چالش را به فرصت تبدیل کند و نباید فراموش کرد که دستگاه دیپلوماسی کشور از کارایی و موثریت لازم در تنظیم روابط بین‌المللی و مناسبات منطقه‌یی برخوردار نمی‌باشد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.