احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





در نشست نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری با رییسان نهادهای بین‌المللی و دیپلماتیک مطرح شد: قاعدۀ بازی انتخابات حفظ شود و شورای رهبری مستقل و بااعتبار ملی در چارچوب نظام ایجاد گردد

- ۱۸ حمل ۱۳۹۸

ماندگار: برخی از نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری با رییسان ناتو، یوناما، اتحادیۀ اروپا، سفیران و نماینده‌گان سفارت‌خانه‌های امریکا، انگلستان، جاپان و سایر کشورهای کمک‌کننده به افغانستان پیرامون صلح و انتخابات گفت‌وگو کردند.
آنان در این دیدارها خواستار حفظ قاعدۀ انتخابات شده و پیشنهاد داده‌اند تا شورای رهبری مستقل و بااعتبار ملی در چارچوب نظام جمهوری اسلامی افغانستان برای پی‌گیری گفت‌وگوهای صلح ایجاد گردد.
mandegarاحمدولی مسعود نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری، پیشنهادهای مطرح‌شده در این دیدارها را به تفصیل همه‌گانی کرده و خواهان عملی‌شدنِ هرچه زودتر آن شده است.
این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در صفحۀ فیسبوکش نوشته است که دو پیشنهاد را در این نشست‌ مطرح کردیم که مورد توافق همه قرار گرفت.
احمدولی مسعود نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پیشنهادها برای چگونه‌گی راه‌اندازی انتخاباتِ پیش‌رو را چنین تصریح کرده است: به منظور پیاده ساختن انتخابات قابل قبول در چارچوب امکانات موجود کشور، هرچه عاجل‌تر کمیتۀ فنی متشکل از نمایندهگان جامعۀ جهانی، دولت، کمیسیون‌های انتخابات، نهادهای مدنی- ‌احزاب و شورای کاندیدان ریاست‌جمهوری ایجاد گردیده و روی قاعدۀ بازی انتخابات توافق صورت گیرد.
در ادامۀ این پیشنهاد، موضوع مهم اول جوزا و ‌پایان عمر قانونی حکومت به‌حیثِ یک مسألۀ جداگانه نیازمند یک اجماع سیاسی دانسته شده است.
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که بر اساس تقویم اعلام‌شده قرار است در ماه میزانِ ۱۳۹۸ برگزار شود، برگزاری آن با اما و اگرهای فراوانی روبه‌روست. به‌تازه‌گی یکی از منابع در کمیسیون انتخابات به روزنامۀ ماندگار گفته که طرح بودجۀ این کمیسیون برای انتخابات ریاست‌جمهوری، پاسخ مثبت کشورها و نهادهای حامی مالی انتخابات را به‌دست نیاورده است.
پیش از این نیز شورای تشریک مساعی نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری در نشست‌های جداگانه از ضعف‌های اصلاحی در کمیسیون‌های انتخاباتی شکایت کرده و گفته بودند تا زمانی که اصلاحات به میان نیاید و دست نامزدان حکومتی از استفادۀ منابع ملی قطع نگردد، شفافیت این روند قابل قبول مردم نخواهد بود.

ایجاد محور مشترک ملی صلح
در این دیدارها روی روند گفت‌وگوهای صلح نیز بحث‌های فراوانی شده است.
احمدولی مسعود از نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامۀ یادداشتش، ایجاد شورای مستقل رهبری‌کنندۀ صلح و آشتی از شخصیت‌های بااعتبار ملی در چارچوب اصل نظام جمهوری اسلامی افغانستان را یکی از پیشنهادهای مورد اجماع این نامزدان عنوان کرده است.
در بخشی از این یادداشت آمده است: تدوین برنامه، تهیۀ فهرست افراد، فرستادن هیأت‌های صلح برای مذاکرات، تدویر مجالس مشورتی و همۀ اقدامات در جهت صلح تحت پرچم شورای رهبری مستقل و ملی صلح انجام یابد.
این نامزدان گفته‌اند که تداوم انحصار پروسۀ صلح تحت هر عنوان و بهانه یعنی تداوم امتیازگیری به نام صلح، چندپارچه‌گی و چندصدایی همانند ۱۷ سال گذشته یک‌جا با بازیگران گذشته ناکام بوده و هرگز قابل قبول مردم‌مان نخواهد بود.
این در حالی است که دیروز ریاست حکومت وحدت ملی از ایجاد «شورای عالی مصالحه» خبر داد که در آن شماری از چهره‌های سیاسی و اعضای برخی از تیم‌های انتخاباتی شامل هستند. ایجاد این شورا از همین حالا با انتقادهایی روبه‌رو است. برخی از آگاهان ترکیب این شورا را همه‌شمول ندانسته و می‌گویند، در این شورا حضور چهره‌ها و طرف‌های اصلی گفت‌وگو با طالبان کم‌رنگ است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.