احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۷ میزان ۱۳۹۸
بخش نخست/
پسیاری از افراد معتقدند که میوهها و سبزیجات چون ترکیبات کاملاً طبیعی و بدون هرگونه مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند، پس منعی ندارد که تمام قسمتهای آنها بدون هیچ نگرانی و مشکلی خورده شود. اگر شما هم جزو این گروه از افراد هستید، باید به شما بگوییم که سخت در اشتباهید. بعضی از قسمتهای میوهها و سبزیجات میتواند محتوی مقادیر بالایی از سمومِ خطرناک باشد و اگر شما علاقه به خوردنِ این قسمت از این میوهها و سبزیجات دارید، در عادات غذاییتان حتماً تغییر ایجاد کنید؛ چون سموم موجود در این قسمت از میوهها و سبزیجات میتواند به مرور زمان در بدنتان انباشته شده و زمینهساز مشکلات فراوانی برای شما شود.
در ادامه خواهیم گفت که کدام قسمت از میوهها و سبزیجات خوراکی نیستند و میتوانند مضر باشند.
بادام تلخ ممنوع!
بادام تلخ محتوی مقادیر بالایی از آمیگدالین گلوکوزید است که در بدن به اسید پیروسیک یا همان سیانید هیدروژن تبدیل میشود. سیانید هیدروژن یکی از اصلیترین ترکیبات آفتکشهاست که در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و دقیقاً همان ترکیب کشندهیی است که نازیها برای کشتار دستهجمعی از آن استفاده میکردند. بنابراین اگر در جنگلی مشغول پیادهروی بودید و به یک درخت بادام برخورد کردید، بهتر است مبادرت به خوردن نکنید چرا که این بادامها میتوانند محتوی مقدار قابل توجهی از آمیگدالین سمی باشند. اگر میزان این سم حدود ۶۸ میلیگرم به ازای هر پوند(حدود نیمکیلوگرم) از وزن بدن برسد، میتواند ظرف چند ثانیه سبب مرگ شود. فرآیند حرارت دادن بادام میتواند با غیرفعال کردن آمیگدالین گلوکوزیداز مانع از مشکلات خطرآفرینِ آن شود.
دانههای سیب ممنوع!
شاید بسیار دیده باشید که بعضیها سیب را چنان میخورند که تنها قسمتِ زاید و دور ریختنیاش، چوب آن است. اگر شما هم از این گروه هستید، بهتر است بدانید که دانههای سیب محتوی سمِ بسیار خطرناکی به نام آمیگدالین است. که تجمع و انباشته شدنِ آن به مرور زمان در بدن میتواند مشکلساز باشد. آمیگدالین ترکیب سیانید و قند است که در بدن به سیانید هیدروژن تبدیل میشود. این ترکیب با آسیب رساندن به گلبولهای قرمز خونی، مانع از اکسیژنرسانی صحیح در بدن میشود. البته جای شکرش باقی است که دانههای سیب پوشش تقریباً ضخیمی دارند که مانع خارج شدن آمیگدالین میشوند و تنها در صورتیکه این دانهها خرد شوند، له شوند یا زیر دندان جویده شوند، دیگر عامل محافظتی به حساب نمیآیند و از آن پس آمیگدالین به راحتی وارد بدن میشود و در درازمدت میتواند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کند. بنابراین بهترین حالت آن است که جانب احتیاط را رعایت کنید و از خوردن دانههای سیب جداً خودداری کنید.
کچالوی سبز ممنوع!
شاید بارها چشمتان به کچالوهایی که قسمتهایی از آن سبز شده، افتاده باشد و با خود فکر کردهاید که این رنگ سبز روی کچالو از چه میتواند باشد. زمانیکه کچالوها در حال رشد هستند، آن قسمتهایی که خارج از خاک و در مقابل نور خورشید قرار میگیرد و همچنین در زمانهایی که تغییرات درجۀ حرارت بسیار زیاد است، پروسۀ سبز شدن در کچالو اتفاق میافتد و مادهیی سمی به نام سولانین در آن تشکیل میشود. سولانین سمی بسیار خطرناک است که اگر مقدار آن بهطور قابل توجهی در بدن بالا برود، میتواند با تأثیر روی سیستم عصبی مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد کند. در رابطه با کچالوها همیشه یادتان باشد که هرگز کچالوهایِ سبز را مصرف نکنید و قسمتهایی که به این رنگ هستند را هنگام پختوپز، برش بزنید و دور بریزید.
منبع: مجلۀ سیب سبز
Comments are closed.