احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سفیر پاکستان در واشنگتن: کابل و اسلام‌آباد از فرصت‎‌های موجود در افغانستان مشترک استفاده کنند

- ۱۲ حوت ۱۳۹۱

شیربانو رحمان، سفیر پاکستان در واشنگتن می‌گوید که پاکستان و ایالات متحده اهداف مشترک استراتژیک را در منطقه دنبال می‌کنند.
رحمان در یک مصاحبه ویژه با بخش اردوی صدای امریکا گفت: «یک سلسله امکانات و گزینه‌های سیاسی میان دو کشور ( ایالات متحده و پاکستان) موجود است که می‌توان با تکیه به آن به توافقات عمده‌یی در منطقه نایل آمد. چنانکه گفتم این انتقال برای همۀ ما مهم است و ما یک هدف روشن استراتژیک را با هم برای پیروزی در راستای تامین صلح دنبال می‌کنیم.»
بسیاری‌ها در واشنگتن فکر می‌کنند که سفیر پاکستان در فروکش نمودن تنش در روابط اسلام آباد – واشنگتن، مؤفق بوده است.
مایکل اوهانلن، تحلیلگر ارشد در انستیتوت بروکنز در واشنگتن به رادیو آشنا صدای امریکا گفت که امریکا و پاکستان به یکدیگر نیاز دارند. «من با آنهایی که می‌گویند روابط خوب بازهم تغییر خواهد خورد، موافق نیستم. اگر شما به سال گذشته بنگرید، بهبودیی را مشاهده می‌کنید. به طور مثال راه تدارکاتی برای نیروهای ناتو در افغانستان، توسط پاکستان باز گردیده و به همین ترتیب ایالات متحده کمک های اقتصادی و امنیتی را به پاکستان فراهم کرده است که در سال‌‍های اخیر به آن کشور وعده داده شده بود.»
آینده افغانستان
با خروج تعیین شده نیروهای بین‌المللی از افغانستان، نقش پاکستان در ساختارهای پس از ناتو در افغانستان بیشتر سر زبان‌هاست.
روسای جمهوری افغانستان و پاکستان در ماه فبروری در لندن تعهد کردند که تا ماه جولای سال روان، روند صلح با طالبان مسلح مخالف دولت افغانستان را مؤفقانه تکمیل خواهند کرد.
شیربانو رحمان می‌گوید که فرصت‌های ایجاد شده در افغانستان باید برای رسیدن به اهداف مشترک افغانستان و پاکستان، به کار گرفته شوند.
رحمان گفت: «در حالی‌که ما با یک سلسله تغییراتی در منطقه در سال ۲۰۱۴ مواجه می‌باشیم و با آگاهی این نکته که تاثیرات آنی خروج ناتو به اشکال مختلف در ذهن همه گان در واشنگتن و یا در پاکستان وجود دارد، با آنهم من فکر می‌کنم که این فرصت خوبی است که با استفاده از آن، خلاهایی را که شاید با آن روبرو باشیم، پر سازیم.»
پاکستان، به ویژه ارتش قدرتمند و اداره استخبارات این کشور، همواره با اتهامات گسترده حمایت از طالبان افغان مواجه بوده است. کشورهای منطقه همچنان پاکستان را به استفاده ابزاری از گروه‌های دهشت افگن برای مقاصد سیاسی، متهم می کند – اتهاماتی که اسلام آباد آنها را رد می‌کند.
مایکل اونلن از مؤسسه بروکینز به این بارو است که پاکستان در گذشته اهداف مشخصی را دنبال می‌کرد. «حالا پاکستان باید فقط یک جانب را انتخاب کند. ما امیدورایم که پاکستان در مسیر یک دید متفاوتی گام بردارد.»

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.