احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





چه میوه‌یی را با چه هدفی بخوریم؟

- ۰۱ میزان ۱۳۹۲

بخش نخست

مصرف میوه، تأثیر بسیار زیادی بر سلامت کلیِ بدن و جذب‌وهضمِ مواد غذایی و سوخت‌وسازِ آن‌ها در بدن دارد. مصرف میوه، روند سوخت‌وساز قند، چربی و پروتیین را در بدن بالا می‌برد و تأثیر زیادی در حفظ سلامت و تن‌درستیِ بدن دارد. از این‌رو مصرفِ روزانۀ آن‌ها به همۀ افراد خانواده توصیه می‌شود.
میوه‌ها، مفیدترین و طبیعی‌ترین منابعِ تغذیه برای بشر هستند، از این‌رو گنجاندنِ آن‌ها در سبد غذای روزانۀ خانواده، از اهمیت ویژه‌یی برخوردار است. تنها نکتۀ مهم این است که هنگام مصرف میوه‌ها، توجه کافی به چه‌گونه‌گی مصرف، میزان و زمانِ مصرفِ آن‌ها داشته باشیم.
محققان و کارشناسان طب سنتی و مزاج‌شناسی، میوه‌ها را به چهار گروهِ میوه‌های شیرین، اسیدی، غیراسیدی و خنثا تقسیم‌بندی کرده‌اند و معتقدند هنگام مصرف میوه‌ها یا تهیۀ سالادهای میوه، باید دقت کرد که از میوه‌های هم‌گروه استفاده کرد. به عنوان مثال، برای تهیۀ سالاد میوه، باید از میوه‌هایی استفاده کرد که در گروه میوه‌های شیرین قرار دارند.
کیله
نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد مصرف روزانه یک عدد کیله، تأثیر بسیار زیادی بر حفظ آرامش، کاهش افسرده‌گی، اضطراب و استرس دارد. این میوه به دلیل داشتن منابع تریپتوفان، موجب افزایش سروتونین در بدن می‌شود. افزایش سروتونین در بدن نیز با افزایش آرامش و از بین رفتن افسرده‌گی همراه است. از این‌رو متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند کیله را در سبد غذاییِ خود قرار دهید. به عنوان مثال، می‌توانید این میوه را به همراه عسل در وعدۀ صبحانه میل کنید.
سیب
اگر از اضافه‌وزن رنج می‌برید، سیب را با پوست میل کنید. مصرف سیب با پوست، یکی از شیوه‌های مبارزه با چاقی و درمانِ آن است که متخصصان تغذیه، به آن بارها اشاره کرده‌اند. مصرف سیب به همراه پوستِ آن موجب می‌شود که شکر خون برای مدتی بالا بماند. در نتیجه مصرف‌کننده احساس سیری بیشتری می‌کند و غذای کمتری می‌خورد.
انگور
نوشیدن روزانه دو لیوان آب انگور، موجب افزایش وزن می‌شود. افرادی که قصد دارند وزنِ خود را افزایش دهند، می‌توانند با نوشیدن دو لیوان آب انگور به همراه دو وعدۀ غذایی ظهر و شب، به این هدف نزدیک شوند. توجه داشته باشید که آبِ انگور برای درمان لاغری و چاقی مورد استفاده دارد. اگر این میوه هم‌زمان با وعدۀ غذایی مصرف شود، موجب افزایش وزن شده و اگر در فواصل وعده‌های غذایی به تنهایی مصرف شود، سبب کاهش وزن می‌شود.
خرما
خرما به جهت داشتن منیزیم، فسفر، کلسیم و آهن از جملۀ ارزش‌مندترین میوه‌ها محسوب می‌شود. این میوه به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی منیزیم، مانع از بروز انواع سرطان‌ها می‌شود. این میوه به‌ویژه در پیش‌گیری از سرطان معده، به جهت خنثا کردنِ اسید اضافی معده، بسیار موثر و مفید است. علاوه بر این، مصرف به اندازۀ خرما موجب تقویت شنوایی و بینایی شده و دردهای کمر، مفاصل و سیاتیک را تسکین می‌بخشد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.