آ فت؛ زخم باستانیِ خطرناک و مردم‌آزار

گزارشگر:شنبه 5 ثور 1394 - ۰۴ ثور ۱۳۹۴

بخش سوم و پایانی

mnandegar-3پیش‌گیری از آفت به دلیل عوامل متعدد ایجادکنندۀ آن کار ساده‌یی نیست. با این حال، رعایت برخی نکات به شما کمک خواهد کرد تا کمتر دچار آفت شوید.
از خوردن غذاهایی که باعث تحریک مخاط دهان می‌شوند و به آن‌ها حساسیت دارید، پرهیز کنید. غذاهای تند و پرمصالح خطر ابتلا به آفت را افزایش می‌دهد.
غذا یا نوشیدنی خیلی داغ نخورید، چون باعث آزرده‌گی مخاط شده و ممکن است باعث ایجاد آفت شود.
موقع غذاخوردن صحبت نکنید، چون احتمال گاز گرفتن مخاط دهان در این حالت بسیار بالاست و می‌تواند منجر به آفت شود.
بهداشت دهان را رعایت کنید. به طور مرتب مسواک بزنید و نخ بکشید تا باکتری‌های دهان کاهش یابد. در ضمن یادتان باشد با شدت زیاد مسواک نزنید تا مخاط دهان آزرده نشود.
سعی کنید استرس‌های روحی خود را تا حد امکان کاهش دهید.
اگر دچار کمبود آهن یا زینک یا ویتامین۱۲ B هستید، حتماً با خوردن مواد غذایی حاوی این مواد یا مکمل‌ها کمبود آن‌ها را جبران کنید.
راه‌های مقابله با این زخم‌ دردناک
باید گفت آفت درمان خاصی ندارد و مثل تب‌خال باید دورۀ آن طی شود تا بهبود یابد. در نتیجه تمام درمان‌هایی که برای آفت ارایه می‌شوند، صرفاً با هدف کاهش درد و سوزش طراحی شده‌اند. درمان‌های متعددی در منابع مختلف برای کمتر شدن درد و سوزش آفت ذکر شده که به برخی از موثرترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.
چـــرخاندن دهان‌شویه‌هـای ضدعفونی‌کننده در نواحی مبتلا به آفت می‌تواند باعث کاهش درد این زخم شود. این قبیل دهان‌شویه‌ها با ضدعفونی کردن سطح زخم برای مدت قابل توجهی درد آن را ساکت می‌کنند. تنها اشکال این روش، سوزش شدید دهان هنگام چرخاندن مایع در دهان است که برخی از بیماران قادر به تحمل آن نیستند اما اگر بتوانید ۳۰ ثانیه این سوزش را تحمل کنید، آن وقت تا مدت زیادی درد نخواهید داشت.
راه دیگر، استفاده از شربت دیفن‌هیدرامین است که به‌خصوص قبل از خوردن غذا می‌توانید از آن استفاده کنید. یک یا ۲ قاشق غذاخوری شربت دیفن هیدرامین را داخل نصف گیلاس آب ولرم ریخته و آن را در دهان بچرخانید. در این صورت کل محیط دهان و زخم آفتی بی‌حس شده و شما می‌توانید به راحتی غذا بخورید. فقط یادتان باشد این محلول را نخورید، چون به‌شدت باعث خواب‌آلوده‌گی‌‌تان خواهد شد.
پمادهایی در دواخانه در دسترس شماست که می‌توانید مقدار اندکی از آن را روی زخم آفتی بمالید. این پمادها حاوی مواد بی‌حس‌کننده یا ضدالتهاب بوده و درد شما را از بین می‌برند.
اگر به شربت آلومینیوم ام جی اس دقت کرده باشید، در زیر مایع شفاف بالای شیشه یک مایع غلیظ و سفیدرنگ وجود دارد که به آن شیر منیزیوم می‌گویند. شما می‌توانید با خالی کردن مایع بالایی شیشه، مقداری از شیر منیزیوم را روی آفت بمالید. این ماده روی زخم را پوشانده و درد شما را کاهش می‌دهد. اگر به هیچ یک از این مواد دسترسی ندارید، کمی یخ روی زخم بگذارید تا کمی بی‌حس شود.

منبع: مجلۀ سیب

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.