احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:بخش دوم و پایانی/ چهار شنبه 27 عقرب 1394 - ۲۶ عقرب ۱۳۹۴
بخش دوم و پایانی
توصیههایی به همسران پرخاشگر
موقعیت را ترک کنید
زمانی که فکر میکنید در صورت ادامۀ بحث دیگر نمیتوانید خشمِ خود را کنترل کنید، ادامۀ صحبتتان را به زمانِ دیگری موکول کنید. با این کار به خود و همسرتان فرصت میدهید تا از عصبانیت و خشم فاصله بگیرید و رفتار مناسبتری داشته باشید. برای این منظور میتوانید به همسرتان بگویید: «حالا شرایط روحی مناسبی نداریم، ممکن است حرفهایی بزنیم که بعداً هر دو پشیمان شویم. بهتر است در شرایط بهتری با یکدیگر صحبت کنیم» یا اینکه «من الان عصبانی ام، بعداً در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد».
احساس منفی خود را بیان کنید
نکتۀ مهم این است اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید، کسی نمیداند که شما چه احساسی دارید. به جای نمایش خشم و پرخاشگری (به طور مثال اخم کردن، سخن نگفتن، داد و فریاد زدن، فحاشی و بددهنی) با استفاده از کلمات مناسب احساسِ خود را بیان کنید. در زبان فارسی واژههای گوناگون و متنوعی برای بیان احساسات و افکار وجود دارد. مثلاً بیان کنید «زمانی که به حرفهای من توجه نمیکنی، ناراحت میشوم». با بیان احساسات خود، زمینۀ مناسبی را برای حل مشکلی که چنین احساساتی را به وجود آورده است، فراهم میکنید.
مراقب کلامِ خود باشید
تحقیر، توهین، تهدید، سرزنش و پرخاشگری نکنید. دقت کنید اگر صدایتان بلندتر از همسرتان باشد یا به تندی و با پرخاشگری با وی صحبت میکنید، کمی مکث کنید تا آرام شوید. دشنام و ناسزا بحث را به مشاجره تبدیل میکند. همچنین گاهی میتوانید موضوع بحث را تغییر دهید. برای مثال فرض کنید در خلال بحث به جای پاسخ «نه» از ناسزا استفاده شود. از این لحظه به بعد خواهید دید که موضوع بحث هر چه باشد، به رد و بدل دشنام میان دو فرد تبدیل میشود.
به پیامد رفتار خود فکر کنید
فحاشی و بددهنی از اعتبار و احترام شما میکاهد، روابط شما را با دیگران به خطر میاندازد، موجب آزار دیگران میشود و مهمترین پیامد آن این است که شرایط را بحرانیتر و سختتر میکند.
خود را آرام کنید
تکنیکهایی مانند تنفس عمیق، شستوشوی دست و صورت، نوشیدن آب و پیادهروی در کاهش خشم و عصبانیت موثر است.
مسایل و مشکلاتِ خود را حل کنید
به این موضوع فکر کنید که آیا فحاشی و بددهنی به حل مشکلِ شما کمکی خواهد کرد؟ فحاشی نه تنها به حل مشکل کمکی نمیکند، بلکه به تیره شدن روابط بین شما و اطرافیانتان میانجامد. بدین منظور نخست مشکلِ خود را به طور دقیق تعریف و سپس راهحلهایی برای آن انتخاب کنید، آنگاه نکات مثبت و منفیِ هر راهحل را بررسی و در پایان، بهترین راهحل را انتخاب کنید.
از عذرخواهی نترسید
اگر متوجه شدید رفتار شما باعث ناراحتی و عصبانیتِ همسرتان شده است، عذرخواهی کنید. این موضوع برای ترمیم رابطه و کاهش اثرات زیانبارِ پرخاشگری ضروری است.
منبع:
khorasannews
Comments are closed.