احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:ناجیه نوری / یک شنبه 18 میزان 1395 - ۱۷ میزان ۱۳۹۵
درگیری در شهر کندز ادامه دارد؛ راهها باز نشده، شهر در آتش جنگ میسوزد و مردم خانههای شان را ترک کرده اند، اما حکومت هیچ اقدامی برای مهار جنگ نمیکند.
شماری از نمایندهگان کندز میگویند: نبود غذا، آب و شدت جنگ سبب متواریشدن تعداد زیادی از مردم شده؛ اما آنانیکه توانایی فرار را ندارند، از گرسنهگی و درگیری میان دو طرف کشته خواهند شد.
به گفته آنان: در مناطق خاکعلی، سپینزر، سه درک، کوچه مشهد و چهل دختران طالبان حضور دارند و از این مناطق شهر را مورد حمله قرار میدهند و امنیت شهر را تهدید میکنند.
این درحالی است که کندزیان میگویند: با گذشت یک هفته از جنگ، هنوز هم درگیری ادامه دارد و مردم در حال ترک خانههای شان و برای زنده ماندن در حال فرار از این ولایت اند.
شماری از باشندهگان کندز در تماس با روزنامه ماندگار گفتهاند که شهر وحشتزده و به میدان نبرد مبدل شده و مردم در میان آتش هردو طرف ( نیروهای امنیتی و طالبان) گیر مانده اند.
این باشندهگان تاکید کردند: نبود غذا، آب و شدت جنگ سبب متواری شدن تعداد زیادی از مردم شده؛ اما آنانیکه توانایی فرار را ندارند، از گرسنهگی و درگیری میان دو طرف کشته خواهند شد.
آنان با انتقاد از حکومت میگویند: در زمان کمپاینهای انتخابات هردو رهبر به ما وعده سپرد بودند که امنیت کندز را تامین میکنند؛ اما امروز بچههای ما یا در رویاوریی دو طرف( طالبان و نیروهای امنیتی) کشته میشوند یا از گرسنهگی و نبود نان و آب میمیرند و کسی به داد ما نمیرسد!
این باشندهگان خطاب به رهبران حکومت گفتند: بچههای ما کشته و خانههای ما ویران میشود؛ ولی شما سکوت کرده نظارگر ویرانی شهر ما هستید، ما به شما رای دادیم، ما را نجات دهید.
بااین حال نمایندهگان کندز ضمن اینکه وضعیت کندز را بسیار وخیم عنوان میکنند میگویند: جنگ هنوز هم در شهر کندز جریان دارد و نیروهای امنتیتی با طالبان درگیر جنگ اند.
امرالدین ولی معاون شورای ولایتی کندز به روزنامه ماندگار گفت: درگیری در شهر کندز ادامه دارد، راه باز نشده و تحرکات از جانب نیروهای امنیتی ما بسیار کم است.
او تاکید کرد: نیروهای امنیتی انگیزه و احساسی برای جنگیدن ندارند و شهر در آتش جنگ میسوزد؛ اما اقدامی برای مهار جنگ وجود ندارد و مردم هم در حال ترک خانههای شان اند.
به گفته ولی: خانههای مردم زیر تهدید طالبان قرار دارند و مردمانی که مجال فرار را پیدا کرده اند، فرار کردند؛ اما آنانیکه که فرصت فرار پیدا نکرده اند، گیر مانده اند و در داخل شهر کشت و گزار غیر ممکن است.
او میگوید: در مناطق خاکعلی، سپینزر، سه درک، کوچه مشهد و چهل دختران طالبان حضور دارند و از این مناطق شهر را مورد حمله قرار میدهند و امنیت شهر را تهدید میکنند.
معاون شورای ولایتی کندز با انتقاد از حکومت گفت: حکومت و نیروهای امنیتی با آنکه ظاهراً خواهان سرکوب طالبان اند، اما در باطن انگیزهیی برای پاکسازی کندز از وجود طالبان ندارند و نمیخواهند که امنیت در کندز تأمین شود.
با این حال، معلم چاری نماینده مردم کندز در مجلس میگوید: همین اکنون کندز برق ندارد، یک قرص نان به پنجاه افغانی رسیده و آب وجود ندارد.
این نماینده مردم کندز در مجلس گفت: مردم در حال فرار اند و اگر کسی توانایی بیرون شدن از کندز را داشته باشد، بیرون میشود، برخی به تخار، مزار و شماری هم به کابل متواری شده اند.
او دلیل بهبود نیافتن امنیت در کندز را هسته گذاری طالبان از سالیان پسین دانسته گفت: یازده سال میشود که طالبان در ولسوالی چهاردره هستهگذاری و در آنجا تجهیز میشوند، در دشت ارچی و خانآباد هم طالبان فعالیت گسترده دارند.
به گفته معلم چاری: اگر معاون صاحب اول را اجازه بدهند، او کندز را از وجود طالبان پاک خواهد کرد؛ اما تاکنون به او اجازه داده نشده و منتظر اجازه رییسجمهور است.
او در خصوص اینکه آیا وظیفه معاون اول رییسجمهور، جنگ باطالبان است، گفت: درست است که وظیفه معاون اول جنگ با طالبان نیست؛ اما اقدام او مؤثرتر واقع خواهد شد.
وی افزود: چون از یک سو میان وزارت داخله و دفاع همآهنگی وجود ندارد و از جانب دیگر معالمههای صورت گرفته کندز را تا لبه سقوط به پیش برده است؛ بنابراین حضور و اقدام جنرال دوستم برای راندن طالبان از کندز موثرتر واقع خواهد شد.
این در حالیاست که جنگ کندز وارد هفتیمن روز خود میشود؛ اما از پایان جنگ و شکست طالبان خبری نیست و گزارشهای حاکی از آنست که بعد از سپری شدن هفت روز هنوز هم طالبان مقاومت کرده و توانستند نظم شهر کندز را برای هفتمین روز آشفته نگهداشته و نیروهای امنیتی را به چالش بکشانند.
ولایت کندز سال پار نیز درست در همین روز ها سقوط کرده و طالبان موفق شده بودند که سه روز کامل کنترول این ولایت را در اختیار داشته و پرچم این گروه را بر فراز این شهر به اهتزاز در بیاورند.
يک نظر
اگر ذره یی همت آ قای صالح داشته باشد بعد از سقوط مجدد کندز باید کنفرانس مطبوعاتی میگرفت و در باره یافته های قبلی هیئت به ملت گزارش میداد وسفارش هایی را که حکومت به اصطلاح ملی عمل نکرده است بیان می نمود. با این سقوط مجدد دیگر آن یافته های قبلی ماهیت اسناد سری دولتی را از دست داده است . مردم مظلوم کندز حق دارند که بفهمند چرا چنین قربانی میدهند. آیا در باره این تراژیدی قصر سپیدار و یک درجن مشاورین این ” فیشن خانه ” اعلامیه یی صادر کرده اند. وجدان و مسئولیت انسانی و وجدانی مقابل ملت دارند و یا نا مردانه و بز دلانه خاموش اند.