احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۱۳ ثور ۱۳۹۸
بخش دوم و پایانی/
سود و زیانِ نگرانیهایتان را بررسی کنید
به طور طبیعی در بعضی از موقعیتها نگرانیها باعث عملکرد بهترِ ما در آن موقعیت خواهد شد. به طور مثال، اگر شب امتحان نگران نباشیم در نتیجه درس هم نخواهیم خواند؛ ولی در بعضی مواقع وجود نگرانی سطح عملکردِ ما را بهشدت پایین میآورد. بنابراین همۀ نگرانیها بد نیستند و بعضی از آنها باعث پیشرفتِ شما خواهد شد.
بعد از پُر کردن جدول ثبتِ نگرانیها باید به سوالاتِ زیر پاسخ دهید: به نظرتان نگرانیهای شما چه نکات مثبتی دارند؟ سودها و زیانهای نگرانیهایتان چه هستند؟ فکر میکنید اگر کمتر نگران باشید، در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟
اگر فکر میکنید که چون بعضی از نگرانیها سود و زیانی مشخص ندارند و اصولاً جلوگیری از ایجاد آنها هم اجتنابناپذیر است، در نتیجه تلاشها برای رفع آنها بیفایده است؛ خوب است بدانید که آدمها به ندرت کاری را انجام میدهند که اصلاً به آن معتقد نباشند. یعنی انسانِ عاقل نگران موضوعی میشود که معتقد است آن مسأله میتواند برای او مفید باشد. بنابراین در پی یافتن دلیلِ نگرانیهایتان باشید. اگر بتوانید دلیل اصلی و منطقیِ نگرانیهای خود را پیدا کنید، به طور قطع به این نتیجه خواهید رسید که میتوانید نگرانیهایتان را برطرف کنید.
جدول بررسی سود و زیان نگرانیها
نوع نگرانی، زیانها، میزان اهمیت زیانها، سودها، میزان ارزش سودها و نسبت زیان به سود
۱-
۲-
تبدیل نگرانیها به پیشبینی
بیشتر نگرانیها در افراد به صورت مبهم و با عبارت: « نکند که…» آغاز میشوند. برای رفع نگرانیها باید بتوانید آنها را بسنجید. البته آزمودن یک موضوع مبهم کاری دشوار است. بنابراین لازم است نگرانیهایتان را به پیشبینیهای خاص و واقعی دربارۀ رویدادهای واقعی زندهگی تبدیل کنید. برای این کار میتوانید به این سوالات پاسخ دهید:
۱٫ شما پیشبینی میکنید دقیقاً در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟
۲٫ پیشبینی میکنید چه موقع این اتفاق خواهد افتاد؟
۳٫ آیا میتوانید در پیشبینیهایتان نکات مثبتی را هم بیابید؟
جدول تبدیل نگرانی به پیشبینی
نوع نگرانی و پیشبینیِ اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد؟
۱-
۲-
اگر بتوانید پیشبینیهای دقیقی از نگرانیهای خود تهیه کنید، گام موثری در رفع نگرانیهای خود برداشتهاید؛ چرا که با این کار خواهید فهمید که نگرانی شما منطقی بوده است یا خیر. به عبارت دیگر اگر پیشبینی بهدست آمده محال و بیپایه باشد، مشخص میشود که نگرانی شما بیدلیل بوده است و اگر پیشبینی شما نوید یک اتفاقِ ناخوشایند را بدهد، باز هم دیگر جای نگرانی نیست، چرا که میتوانید با گرفتن تصمیمهای درست و با استفاده از مهارت «حل مسأله» از وقوع اتفاق مورد نظر جلوگیری کنید.
منبع: سلامت نیوز
Comments are closed.